USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: П'ять таємничих послань, які залишили відомі художники на картинах
Дослідження творів живопису – складний процес, адже багато поціновувачів мистецтва розуміють картини по-своєму.

Якщо роздивитися найдрібніші деталі світових шедеврів, можна помітити загадкові штрихи.

Інопланетні створіння й оптичні ілюзії зображені на всесвітньо відомих картинах.

OBOZREVATEL зібрав шедеври, які приховують справжню суть.

Едвард Мунк, Крик – 1893 рік
Картину «Крик» вважають другою за популярністю у світі, після «Мона Лізи». Внизу є таємничий напис: «Таке міг створити тільки божевільний». Раніше дослідники підозрювали, що ці слова наніс не митець, але Національний музей мистецтв Норвегії спростував домисел.

Леонардо да Вінчі, Мона Ліза – 1503-1505 роки
Мистецтвознавці підозрюють, що на картині «Мона Ліза» зображено обличчя інопланетянина. Якщо віддзеркалити картину, проглядається моторошна фігура неземного створіння. Леонардо да Вінчі залишив чимало загадок на своїх полотнах.

Леонардо да Вінчі, Таємна вечеря – 1495–1497 роки
Книга Дена Брауна «Код да Вінчі» розповідає, що замість апостола Йоана на картині «Тайна вечеря» зображена Марія Магдалина. За переконаннями письменника Брауна, Магдалина мала інтимні зв’язки з Ісусом і народила від нього дитину.

Ян Вермеєр – Дівчина з перлинною сережкою – 1665 рік
Увага глядача сконцентрована на сережці. З якого боку портрета ви б не стояли – блискуча перлина буде дивитися на вас. Кількома мазками пензля художник Ян Вермеєр обманює наш мозок: він намалював прикрасу, наче на повітрі. Це створює враження, що натурниця на секунду оглянулася через плече, щоб поглянути на живописця.

Мікеланджело Буонарроті, фрески Сикстинської капели — 1477-1480 роки
Коли Мікеланджело у XVI столітті створював фрески, він залишив секретні деталі. Дослідники помітили, що Божий плащ біля вівтаря має такі ж пропорції, як і людський мозок. Це зображено на фрагменті, де Господь оживляє Адама, і означає, що вищий розум править людиною.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus