USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Перший в Україні робот-хірург da Vinci провів операції у Вінниці
Американський робот-хірург да Вінчі провів першу операцію в Україні.

Операцію контролював досвідчений лікар-хірург Микола Соснін. Видаляли рак простати, другої стадії. Основними інструментами для лікаря стали 3D-камера та спеціальні щупальця, якими й керував хірург, щоб провести операцію, повідомляє Gazeta.ua.



Робити операції за допомогою робота українські хірурги навчалися у фахівців США, Бельгії та Ізраїлю. Такий спосіб дозволяє зменшити розріз.



«Вони мають здатність рухатися на 360 градусів і підлізти під такі місця черевної порожнини і під такі місця анатомічні структури органів, чого не можна зробити при звичайній хірургії», - повідомив хірург Андрій Григоренко.

Цей робот дозволяє робити найскладніші операції, або операції в важкодоступних місцях: при раку тіла матки, пухлинних процесах в кишечнику, простаті і т.і. - тобто в тих місцях, де звичайна і лапароскопічна хірургія, без розрізу або за допомогою проколу надзвичайно складна.

«Всі операції майже безкровні: до трьох-чотирьох мілілітрів», - повідомив Євген Антонюк.

Обійдеться така операція в $4 тис. У країнах ЄС вона коштує значно дорожче. Проводити операції за допомогою роботів можна й дистанційно. Найголовніше - якісний інтернет, а сам лікар може знаходитись навіть у іншій країні.

Робот да Вінчі - винахід фахівців космічної агенції NASA. Американці розробили його для військових медиків. Зараз машини оперують цивільних у всьому світі. Да Вінчі - поки єдиний в Україні.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus