USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Перший тунель для переміщення авто: Ілон Маск отримав усний дозвіл від Білого дому
Ілон Маск може почати прокладати пробний тунель у напрямку аеропорту LAX у жовтні.

Перший тунель для пересування автомобілів на приводному візку, який буде спроектований і побудований компанією Ілона Маска The Boring Co., може почати будівництво в жовтні, почавши прокладку тунелю від офісу SpaceX в місті Хоторн на південному сході Лос Анджелеса.

Міська рада пізно ввечері одноголосно схвалила угоду між The Boring Co., міжнародною фірмою проектувальником WSP і містом, щоб виявити і компенсувати будь-які потенційні наслідки від проекту для навколишнього середовища.

За словами чиновників, цей огляд триватиме до трьох місяців, але може закінчитися вже в наступному місяці. Тоді міська рада має вирішити, чи слід застосовувати більш глибоку екологічну експертизу.

"Решта світу дивиться на Хоторн на цьому тестовому майданчику", - сказав радник Хайдар Авад. "Ми будемо першими, хто його реалізує, але ми тільки почали. Ми знаходимося на самому початку подорожі. Ми будемо входити на нерозвідану територію, тому ми просто переконаємося, що все в безпеці. Ми хочемо захистити кожну сторону в цій ситуації ".

Компанія The Boring Co. представила плани для перших трьох кілометрів тунелю від штаб-квартири SpaceX на бульварі Crenshaw, на північ до 120-ї вулиці, а потім на захід до бульвару Хоторн. Однак, щоб продовжувати виходити за межі цієї ділянки, будуть потрібні додаткові дозволи.

Радник Angie English заявила, що їй все ще не подобається ця ідея.

"Які майбутні прагнення цього так званого The Boring Co. Сподівається реалізувати в нашому місті? Мені насправді дивно, що ми сьогодні обговорюємо" The Boring Co. ", який з'явився як грім серед ясного неба.

Маск любить швидко рухатися

Минулого тижня мер міста Хоторн Алекс Варгас зустрівся з Маском, щоб оглянути вхід в тунель, який був побудований досить швидко після того, як The Boring Co. в травні придбала тунельний комплекс, який уже використовувався.




Вхід у тунель на старій парковці

SpaceX спускається під на землю до глибини 20 футів (6м), а довжина - близько 500 футів (150м). В даний час компанія завершує будівництво пішохідного мосту на тому ж перехресті, що з'єднує офіс з новим гаражем через дорогу.

Вранці в середу Маск поділилася відеороликом в своєму Instagram з новозбудованим ліфтом автомобілів, розміром з місце для паркування, який доставлятиме машини до тунелю. Як тільки він буде всередині, вони будуть поставлені на візки, які рухаються по тунелю, сказав він.

Testing The Boring Company car elevator

Допис, поширений Elon Musk (@elonmusk)



Діючий елеватор біля входу в тунель розташований на стоянці офісу SpaceX

Зрештою, він сподівається надати доступ до тунельних мережних підйомників для автомобілів, велосипедів та пішоходів.

Варгас сказав, що Маск подарував йому екскурсію по системі і хвалив його за стимулювання потоку фінансів для міста, оскільки це допомагає боротися з дефіцитом бюджету.

"Ілон Маск любить швидко рухатися," сказав Варгас. "Це добре. Нам необхідний безперервний прогрес. Ми хочемо, щоб цей проект досяг успіху. Ми стоїмо за ним. Моя турбота полягає в тому, щоб забезпечити захистити місто і переконатися, що все пройде чудово".

Тимчасовий адміністратор міста Арні Шадбер, який також є директором громадських робіт міста, тісно співпрацює з державними установами для затвердження проекту тунелю.

Державний департамент охорони праці та гігієни праці та Управління пожежної охорони округу Лос-Анджелес вже вивчають плани, сказав Шейдбер. Федеральна авіаційна адміністрація також має схвалити це, оскільки поруч з ним є лінії оптичного волокна.

За словами Шадбера, тунель планується поступово поглиблювати під землею, з глибини 20 футів до 43 футів, щоб уникнути конфліктів з інженерними мережами.

«Ми проведемо незалежні розрахунки, пов'язані з викидами забруднюючих речовин в атмосферу від будівництва тунелю та інших представлених джерел, і оцінимо потенційний вплив на навколишнє середовище в усіх проблемних областях», - йдеться в листі компанії WSP до міської ради.

Навколишнє населення навіть не помічало буріння тунелю, тому що коливання від конструкції не досягають поверхні, сказав Шейдбер. Викопана порода, швидше за все, буде зібрана на старій автостоянці SpaceX і транспортуватися вантажівкою.

"Ми любимо SpaceX. Ми пишаємося цим. Ми будемо працювати з ними, але, як зазначила міська рада, ми повинні забезпечити дотримання всіх правил і положень ", - сказав Шейдбер. "SpaceX повинен довести нам, що всі проблеми вирішені".

Усний дозвіл

Маск сказав, що хоче продовжити тунель в Хоторн в цілому до 6 миль, з'єднавши з міжнародним аеропортом Лос-Анджелеса. Він також провів позитивні обговорення з посадовими особами Білого дому про будівництво високошвидкісної мережі тунелів Hyperloop з Нью-Йорка до Вашингтона, округ Колумбія, згідно публічних заяв Маска і федеральних чиновників.

"Я щойно отримав усний дозвіл від уряду на The Boring Co. Про будівництво підземного тунелю NY-Phil-Balt-DC Hyperloop. NY-DC на 29 хвилин ", - написав Маск на публічному аккаунті в Twitter 20 липня. Оральний дозвіл було надано на федеральному рівні. Ще багато роботи потрібно виконати до офіційного, письмового схвалення, але це відкриває двері для обговорення в державі та місті ".




Представники Білого дому підтвердили обговорення, сказавши: «У нас були багатообіцяючі розмови на сьогоднішній день, які стосуютьсяінфраструктурних проектів».

Концепція Hyperloop, представлена ​​Ілона Маском в 2013 році, розробляється декількома комерційними компаніями, в тому числі Hyperloop One в Лос-Анджелесі. У травні компанія завершила перший повний тест свого електромагнітного приводу Hyperloop. В даний час вони працюють над тим, щоб збільшити швидкість роботи системи до сотень миль на годину.

Хоча Маск сказав, що тунельна мережа на Східному узбережжі буде побудована для Hyperloop, він не згадав про використання цієї системи в Хоторні.

Він також розповідає про будівництво тунелів у місті Калвер і Сан-Франциско. Все, що знаходиться за межами наших кордонів, викликає занепокоєння іншим ", - сказав Варгас. «Синергія, створена Ілоном Маском для міста Хоторн, феноменальна - з багаторазовими ракетами, дизайн центром Тесли, сонячними батареями, які тут розвиваються, і тепер у нас є The Boring Co.».

Джерело: Daily Breeze
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus