USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Перші марсіанські будинки друкуватимуть на 3D-принтері.Відео
В американському космічному агентстві NASA визначились з п’ятьма переможцями конкурсу з розробки житла для перших колоністів Марса. Винахідники пропонують будувати помешкання для колонізаторів прямо на Марсі. А самі житлові модулі друкувати за допомогою 3D-принтерів, повідомляє Український інтерес.

Перше місце в конкурсі посіла команда зі штату Арканзас, США. Члени команди отримали грошову винагороду в розмірі 21 тисячі доларів. Таку ж премію отримала команда із Нью-Йорка, яка посіла друге місце.

Загалом у конкурсі взяли участь 18 команд з усього світу. П’ять фіналістів розділили між собою призовий фонд 100 тисяч доларів.

“Командам-переможцям вдалося успішно створити цифрові моделі фізичних і функціональних характеристик будинку на Марсі з використанням спеціалізованих програмних інструментів”, – зазначає журі агентства.

Самі ж винахідники стверджують, що технологія 3D-друку дозволить збільшувати площу будівлі у разі збільшення кількості мешканців.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus