USD 41.50 42.00
  • USD 41.50 42.00
  • EUR 41.75 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Перше роботаксі без водія з'явилося в Китаї
У китайському місті Гуанчжоу, правда, поки тільки в одному районі, вже тиждень тестують таксі без водія.

Поки нарікань на роботу таких машин ні у кого немає.

Китайський стартап WeRide планує першим в країні запустити сервіс роботизованих таксі без водія.

Програма стартує в Гуанчжоу, влада якого дозволила WeRide провести тестові заїзди на роботаксі. Про це повідомляє Корреспондент.net з посиланням на Reuters.

Тестування триває вже тиждень і, як зазначають в компанії, все йде за планом. У разі результатів, які задовольнять представників стартапу, владу, поліцію і, звичайно, пасажирів таксі повністю розпочнуть роботу вже в наступному місяці.

Зазначається, що роботаксі курсуватимуть поки що тільки в одному районі. За рухом авто без водія стежитимуть оператори, які візьмуть керування транспортним засобом на себе, якщо щось на дорозі піде не так. Але і від операторського центру з часом будуть відмовлятися.

«Нам важливо відпрацювати різні дорожні ситуації, краще зрозуміти всі райони міста, а також поведінку і реакцію роботаксі. Як тільки все буде повністю автоматизовано, ми відмовимося від операторів і надамо повний контроль над дорогою роботу», – заявили в WeRide.

Додамо, що компанія автоматизованим транспортом займається не перший рік. WeRide співпрацює з Nissan, Renault і Mitsubishi.
Коментарів: 1
30 лет спустя Показати IP 16 Липня 2020 12:54
Пам"ятаю, ще при совку,нам в школі показували пропагадистські фільми про недоумків-китайців, що будували в селах домни і виплавляли чавун, щоб перегнати СРСР по виплавці чавуну, та ганялися за горобцями, щоб ті не їли врожай. Ми,діти, щиро сміялись над дурними китайцями. Пройшло 50 років. Хто над ким тепер сміється ????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus