USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Перевершував тиранозавра: в Узбекистані вчені виявили рештки нового динозавра з «акулячими» зубами
В Узбекистані виявили рештки нового динозавра, який міг бути головним хижаком екосистеми в Азії та перевершував навіть тиранозавра.

Про це пише Royal Society Open Science.

Знайденими скам’янілостями зацікавилися вчені з Канади та Японії. Вивчивши їх, вони дізналися про існування нового динозавра.

Виявилося, що рептилія мешкала на Землі 90 мільйонів років тому і при цьому була головним хижаком в харчовому ланцюзі Середньої Азії. До відкриття вершиною харчового ланцюжка свого часу вважали тиранозавра.

Дослідники назвали рептилію Улугбегзавром (Ulughbegsaurus uzbekistanensis).

За висновками вчених, тварина відносилася до роду кархародонтозаврів. У динозавра були «акулячі» зуби, які виростали до 15 сантиметрів в довжину.

Нагадаємо, сліди останнього з динозаврів, які блукали у Великій Британії 110 мільйонів років тому, були виявлені недалеко від білих скель Дувра. Висота хижака досягала восьми метрів, вага варіювалася від однієї до семи тонн.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus