USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Переможець хрестоносців: у Туреччині знайшли могилу султана
При проведенні розкопок в місті Діярбакир на південному сході Туреччини вчені виявили могили сельджукського султана Килич-Арслана I і його дочки Саїді Хатун.

Могили султана і його дочки були виявлені після дев’ятиденних розкопок, оскільки вчені знали, в якому районі повинна знаходитися могила.

Після проведення архівних досліджень Університет Діклі заснував комісію з пошуку могили Килич Арслана I в Діярбакирі. Комісія зосередила свою роботу на двох могилах в парку Орта Чешме відповідно до даних, отриманими в результаті їх дослідження.

Після дев’яти днів роботи команда виявила останній притулок сельджукського султана у вівторок, 12 січня 2021 року.

У бесіді з журналістами ректор Університету Діклі Мехмет Каракоч сказав, що в минулому вони не могли визначити точне місце розташування могили, але знали, що вона знаходиться десь в районі Сильван.

«Виявлення могили дозволить по-новому поглянути на історичні події з точки зору історії Сільвана і Діярбакира», – сказав Каракоч.

Могила султана перебувала на глибині близько двох метрів. У пошуках цього поховання археологи розкопали площу близько 35 квадратних метрів, причому, за їхніми запевненнями, робота велася вдень і вночі.

Килич Арслан I змінив Сулеймана ібн Кутулміша, який заснував султанат в 1092 році. Як другий султан анатолійских сельджуків, він також був першим мусульманським полководцем, які билися проти хрестоносців. Він переміг хрестоносців в трьох битвах під час хрестового походу 1101 року і завоював велику частину східної Анатолії.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus