USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Пекельне місце. Знайшли найгарячішу точку на Землі
Як відомо, Долину Смерті в Каліфорнії часто називають найспекотнішим місцем на Землі. Рекордна температура в цій пустелі досягає майже 60 градусів за Цельсієм, але як виявилося, є місця і гарячіші.

Нове дослідження найекстремальніших температур поверхні Землі показало, що ситуація в іранській пустелі Деште-Лут і пустелі Сонора в Північній Америці набагато гірша, пише НВ.

Як показують супутникові дані, за останні два десятиліття, температура в цих двох місцях може досягати 80,8 градуса.

Світовим рекордсменом за найвищою температурою поверхні на Землі є пустеля Деште-Лут.

У період з 2002 по 2019 рік на цій ділянці пісок регулярно був неймовірно гарячим, вона розташована між гірськими масивами, які затримують гаряче повітря над дюнами, особливо частини, покриті чорними вулканічними породами.

Отримані дані підтверджують попереднє дослідження, опубліковане у 2011 році, яке показало, що пустеля Деште-Лут була одним з найспекотніших місць на Землі.

У 2004-2007 і 2009 роках цей шматок піску мав найвищі температури на поверхні Землі. У 2005 році початкові дані показали, що температура в регіоні досягла 70,7 ° C, хоча автори цієї нової статті говорять, що це, ймовірно, занижена оцінка.

Після першого дослідження у 2004-2007 роках і 2009 році, коли була зафіксована температура 70, 7 градусів на цьому шматку Землі, NASA випустило нову версію свого супутникового програмного забезпечення, що дозволяє краще визначати температуру поверхні Землі.

Використовуючи це нове обладнання, дослідники говорять, що температура в пустелі Деште-Лут насправді на 10 градусів вища, ніж вважалося раніше.

Пустеля Сонора, яка проходить через кордон США і Мексики, може досягати таких самих гарячих точок, хоча і не так часто, як пустеля Дешт-Лут.

Оскільки Сонора також оточена горами, тепло легко утримується в посушливому басейні, підвищуючи спочатку температуру атмосфери, а потім температуру Землі, як киплячий тротуар у спекотний день.

Неясно, наскільки зміна клімату вплинула на ці екстремальні температури, але найспекотніші дні, зареєстровані зі супутників, припадають на останні роки.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus