USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Печера, яка має свої власні джунглі, клімат і навіть справжні хмари
Шондонг - печера в Центральному В'єтнамі, яка носить звання найбільшої печери у світі. Знаходиться вона в самому серці національного парку Фонгня-Кебанг в провінції Куангбінь, недалеко від в'єтнамсько-лаоського кордону, розповідає інтернет-ресурс Bocosmart.

Її розміри сягають рекордних показників - висота становить 200 метрів, ширина - 150 метрів, а довжина - більше 5-ти кілометрів. Загальний обсяг унікального утворення налічує 38,5 млн м³.

Унікальна печера утворилася в результаті тривалого процесу вимивання вапняку водним потоком приблизно 2-5 млн років тому.

Вхід до печери, який лежить в глибині джунглів, вперше був знайдений ще в 1991 році, але тільки в 2009 році групі британських вчених на чолі з Говардом Лімбертом вдалося у В'єтнамі виявити і успішно вивчити Шондонг. Після цього оголосили про офіційне відкриття печери і підтвердили, що розміри дозволяють присвоїти їй статус найбільшої на планеті.

"Hang Sơn Đoòng" з в'єтнамського перекладається як "печера гірської річки". У ній дійсно є підземна річка з швидкою течією, яка затоплює окремі частини Шондонг в сезон дощів. Крім того вона має свої власні джунглі, клімат і навіть справжні хмари, які утворюються через великі перепади температур.
Два величезних вікна гігантської підземної порожнини дозволяють світлу проникати в деякі її частини, завдяки чому всередині виростають пишні джунглі з 3-метровими деревами.

Щоб потрапити всередину пам'ятки, необхідно за допомогою мотузки спуститися під землю на глибину 80 метрів. Туристи розбивають там наметовий табір, проводячи час у лабіринтах підземної печери або затишно сидячи біля багаття.


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus