USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Пацієнтам відновили зір за допомогою стовбурових клітин
У Лондоні за допомогою стовбурових клітин відновили зір двом літнім пацієнтам.

Пацієнти мали дегенерацією жовтої плями. Це пов'язано із віком стану сітківки, передає Gazeta.ua.

Ця хвороба включає руйнування шару клітин за світлочутливими колбочками і паличками, які утворюють сітківку ока. Ця сліпа пляма збільшується і заважає зору. Згодом вона провокує сліпоту.

"За кілька місяців до операції мій зір був жахливим. Я не міг нічого побачити правим оком. Це чудово, що зробила команда. Мені повернули зір", - каже один з учасників експерименту, 86-річний Дуглас Вотерс.

Через рік після процедури зір не погіршився. Хоч деякі трансплантовані клітини око відторгнуло, на зір це не вплинуло.

Методику розробили британські науковці з університетського коледжу Лондона та з Національного інституту досліджень у галузі охорони здоров'я. Процедуру роблять під місцевою анестезією. Вона триває 45 хв. З однієї ембріональної стовбурової клітини отримують ділянку 6 мм з 100 тис. пігментних клітин сітківки.

Терапія стане загальнодоступною у Великій Британії та інших країнах протягом наступних п'яти років.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus