USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Пацієнт з оживленим мозком помер
Чоловікові віком 35 років провели операцію, в ході якої його блукаючий нерв був підключений до джерела електричного струму.

Пацієнт, якому частково повернули свідомість через 15 років перебування у вегетативному стані, помер від легеневої інфекції через кілька місяців після лікування. Рішення приховати смерть хворого від громадськості було розкритиковано низкою фахівців, інформує Facenews.

При вегетативному стані розумова діяльність неможлива через те, що кора великих півкуль не працює. До цього може призвести травма мозку або нестача кисню через зупинку серця. Чим довше людина занурена в цей стан, тим нижча ймовірність виходу з нього. Тільки незначна кількість хворих приходить до тями після шести місяців вегетативного життя.

Чоловікові віком 35 років провели операцію, в ході якої його блукаючий нерв був підключений до джерела електричного струму. Стимуляцію кори проводили протягом шести місяців. Повідомлялося, що хворий став частіше відкривати очі, стежити поглядом за людьми в кімнаті і почав реагувати на прохання повернути голову. Він також намагався посміхнутися. Крім цього, результати сканування мозку показали зміну в активності, що показує перехід від вегетативного в стан мінімальної свідомості.

Однак з'ясувалося, що вчені приховали факт смерті пацієнта. За словами дослідників, це було виправдано тим, що родичі померлого хотіли зберегти загибель хворого в таємниці. Також лікарі турбувалися, що в очах громадськості причиною смерті чоловіка виявиться сама процедура, а не пневмонія.

Інші фахівці вважають, що замовчування про загибель пацієнта могло створити надмірно оптимістичну картину реабілітації чоловіки. В результаті багато сімей, у яких є родич у вегетативному стані, були занадто обнадіяні повідомленнями в ЗМІ.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus