USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Парашут для Марса встановив рекорд по найшвидшому розкриттю
Технологію Advanced Supersonic Parachute Inflation Research Experiment (ASPIRE) розгорнули на ракеті Black Brant IX.

На борту ракети знаходився корисний вантаж – маса устаткування, заради якого запускають космічний апарат, – який потім відокремився від апарату.
Про це повідомляє Українська правда з посиланням на сайт аерокосмічного агентства.

Під час проходження через атмосферу вантаж розкрив парашут вагою 80 кг і досягнув потрібної дистанції від Землі. Це відбулося за 0,4 секунди. У NASA це називають найшвидшим розкриттям парашуту такого розміру у світі.

Парашут створили з нейлону і кевларових волокон. Він призначений для посадки марсохода Mars 2020 на поверхню Червоної планети в лютому 2021 року.

"Mars 2020 везтиме найважчий вантаж зі всіх, які коли-небудь доставляли на Марс. Подібно до попередніх марсіанським місіям, у нас буде лише один парашут, і він має працювати. Випробування ASPIRE в деталях показали, як наш парашут поведе себе при розкритті в надзвуковому потоці високо над поверхнею Марса. І виглядає це прекрасно", – зазначає менеджер проекту Mars 2020 Джон МакНеймі.
Коментарів: 1
лучанин Показати IP 1 Листопада 2018 18:13
Як може розкритися і спускатися парашут,коли нема атмосфери?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus