USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Палеонтологічна сенсація: в Якутії знайшли рештки унікального шерстистого носорога
В Абийському районі Якутії знайшли тушу шерстистого носорога, який зберігся у доброму стані. Інформацію підтвердили в Академії наук Росії.

Керівник відділу вивчення мамонтової фауни, доктор біологічних наук Альберт Протопопов розповів, що тварину знайшли в районі річки Тірехтях. Про це повідомили на сайті ЯСІА, пише 24 канал.

Місцевість, де відкопали знахідку, відома двома палеонтологічними сенсаціями:

у 2014 році там знайшли тушу маленького шерстистого носорога Саші;

у 2019 – двох печерних левенят Бориса і Спарту.

За попередньою оцінкою експертів, носоріг дуже молодий, його вік 3 – 4 роки. Швидше за все, він потонув в річці. Туша має дуже гарний стан. Зокрема у тварини збереглася частина нутрощів. Це дозволить докладніше вивчити особливості життєдіяльності цього виду. Палеонтологи оцінили збереження знахідки у 80%.

За словами Протопопова, абийського носорога наразі можна назвати єдиним у світі, адже до цього не знаходили навіть кісткових рештків особин такого віку. Знаходили раніше зокрема або дитинчат, або дорослих особин.
Офіційно носорога передадуть в Академію наук для вивчення. В Якутськ його сподіваються доставити в січні. Тоді ж знахідку презентують громадськості.

Що відомо про шерстистих носорогів

Зовнішній вигляд шерстистих носорогів відомий за муміфікованими рештками, знайденими в Сибіру, а також за наскельними малюнками первісних людей.

Довжина дорослого шерстистого носорога складала 3,7 метра. Він важив в середньому від 2 до 3 тонн. Тварини, ймовірно, могли досягати розмірів 4,3 – 4,4 метри. Це більше, ніж довжина сучасного білого носорога.

У плечах, біля великого жирового горба, який переходив на шию, вимерлий носоріг мав зріст понад 2 метри.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus