USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Пахне тухлятиною і живе тиждень: знайшли найбільшу в світі квітку. Фото
В Індонезії знайшли найбільшу в світі квітку діаметром 4 метри.

Раффлезія також відома тим, що її називають «квіткою-монстром», повідомляє CNN.

На місці знахідки квітки майже три роки тому також виявили раффлезію, але на 10 сантиметрів меншу.

«Це результати досліджень і пошуків, проведених експертами за кольорами Rafflesia з Університету Бенгкулу в жовтні 2017 року», – сказала фахівчиня з контролю за лісовими екосистемами в Центрі охорони природних ресурсів курорту Агам (BKSDA) Аді Путра.

У цієї рослини немає коренів або листя, вона є паразитом. Для того щоб вижити раффлезія тягне воду і поживні речовини зі свого господаря. Помітити її можна тільки тоді, коли вона випускає квіти.

Страшний відкритий «рот» квітки виділяє жахливий запах, схожий на гниле м’ясо, через що її також називають «трупна квітка». Запах приваблює комах, які запилюють квітку. Але її життя досить коротке, лише тиждень.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus