USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Падіння метеорита на Землю потрапило на відео: яскраві кадри
24 Листопада 2020 10:21
0
18 листопада приблизно за 100 кілометрів на південь від узбережжя Тасманії (острів біля Австралії) вчені на борту дослідницького судна стали свідками падіння метеорита.

Яскраво-зелений гість із космосу пронісся небом та розбився над морем.

Про це повідомляє 24 канал.

Те, що падіння метеорита побачили не тільки люди, а й камери – рідкісний випадок.

Як розповіли у виданні Science Alert, космічний гість потрапив у об’єктив приладу спостереження на кораблі RV Investigator, який веде цілодобову пряму трансляцію у мережі.

Варто зауважити, що тільки за збігом камера була в момент падіння метеорита біля Тасманії у потрібному положенні.

Подробиці розповів представник CSIRO (державне об’єднання наукових і прикладних досліджень Австралії) Джон Хупер:

«Метеорит перетнув небо просто перед кораблем, і розпався! Це було приголомшливе видовище. І нам дуже пощастило, що ми зафіксували все це у прямому ефірі з корабля. Розміри і яскравість метеорита – неймовірні!».

Політ метеорита біля Австралії: яскраве відео
Відео – чорно-біле, але очевидці кажуть, що метеорит був зелений. Такі метеорити не дуже рідкісні.

Як пояснив астроном CSIRO Глен Негл, «понад 100 тонн природного космічного сміття щоденно потрапляє в атмосферу Землі». Більшість його залишається непоміченою, бо падає у безлюдних місцевостях, в океані.

Боятися такої велетенської кількості «космічного каміння» не слід – майже все воно згоряє в атмосфері. А за великими метеоритами, які можуть створити проблеми на поверхні Землі, пильно стежать у NASA.




Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus