USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.50 41.95
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Оптимісти мають більше шансів прожити довге життя – дослідження
Американські дослідники дійшли висновку, що оптимісти мають більше шансів прожити «виключно довге» життя – понад 85 років.

Ймовірно, це пов’язано, зокрема, з тим, що оптимістам легше контролювати свої емоції і вони більш захищені від стресу.

У дослідженні брали участь дві групи людей, яких залучали до інших досліджень – 70 тисяч жінок і близько 1 500 чоловіків.

Вчені вивчали як їхній рівень життєвого оптимізму, так і загальний стан здоров’я і спосіб життя.

З’ясувалося, що найбільш оптимістичні чоловіки та жінки мають прогнозовану тривалість життя на 11-15% більшу, аніж найменш оптимістично налаштовані учасники дослідження, повідомляє News Україна.

Вірогідність того, що представники першої групи доживуть до 85 років набагато вища, кажуть вчені.

«Наші результати свідчать, що підвищення рівня оптимізму може сприяти довголіттю і здоровому старінню», – каже одна із авторок дослідження, професор Левіна Лі з Медичної школи Бостонського університету.



При цьому вона зазначає, що причини того, чому саме оптимістичні люди живуть довше – й досі лишається темою для дискусій.

«Більш здоровий спосіб життя і низький рівень депресій хоч і пояснюють наші висновки, але лише частково», – додає пані Лі.

«Дані інших досліджень кажуть про те, що більш оптимістичні люди, як правило, мають цілі і впевненість в їх досягненні, більш ефективні у вирішенні проблем і краще можуть регулювати свої емоції у стресових ситуаціях».

Професор Брюс Худ, який викладає у Брістольському університеті курс «Наука про щастя», каже, що нове дослідження стало ще одним доказом переваг позитивного мислення.

«Думаю, одна із причин – саме те, що оптимісти краще справляються зі стресом. Стрес чинить вплив на імунну систему, тому існує вірогідність того, що організм оптиміста краще бореться з інфекціями».
Коментарів: 2
олег Показати IP 27 Серпня 2019 17:26
Як у світі капіталізму де всім правлять гроші і людський егоїзм бути оптимістом? На це хтось може дати відповідь?
макс до олег Показати IP 27 Серпня 2019 18:08
ага 90% дівчат виходять заміж за того в кого більше грошей, за бізнесменів, тому жінці простіше бути оптимістом, а як бути оптимістом по життю чоловікові, і так щоб без алкоголю, то глобальне питання.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus