USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Опізнали рештки істоти, що виявилася старшою за динозаврів
Вчені-палеонтологи нарешті ідентифікували істоту, яку не раз знаходили в різних скам'янілих породах. Мова йде про доісторичну істоту, яку назвали стілофоран. Ці тварини мешкали мільйони років тому, вони з'явилися навіть раніше динозаврів, повідомляє Хроніка.інфо.

Тривалий час експерти з'ясовували, який щабель займають істоти в процесі еволюції. Тільки недавно дійшли остаточних висновків (після того, як в Марокко знайшли залишки м'яких тканин стілофоранів).

Зокрема, тварини відносилися до голкошкірих, що дає право називати їх родоначальниками сучасних морських їжаків, морських зірок, лілій і морських огірків.

Вік знайдених останків дорівнює 478 млн років. На думку вчених, вид міг з'явитися 510 млн років тому, а зникнути через 200 млн років. У довжину створіння не перевищували 10 см. Крім тулуба, стілофорани мали придаток, в якому перебувала судинна система. В тулубі розташовувався кишечник. Також відросток сприяв пересуванню і пошуку їжі.

Експерти вважають, що стілофорани були проміжною ланкою між голкошкірими і хордовими. Правда, цю думку ще належить довести.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus