USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Окуляри з кави та льону: унікальні вироби українця
16 Листопада 2018 15:22
0
Окуляри з кави та льону. Без жодного грама пластику.

Киянин створив першу в Україні екологічну оправу із вторинної сировини.

За кілька років вона розкладеться у природі й перетвориться на добриво, розповідає ChangeUA.


Оправа смачно пахне кавою, адже Максим Гавриленко виготовляє її із кавової макухи! Такі окуляри — достойна заміна пластиковим, каже чоловік.
Максим виготовляє окуляри майже із самого дитинства — його батьки — професійні оптики. Тож про цю справу знає все, бо працював у батьківській майстерні вже з 16-ти років.

Розповідає, пластикові оправи для окулярів мають багато недоліків — вони не екологічні та практично не пристосовуються до форми голови людини.

Переробка відходів стає дедалі популярнішою та вигідною справою.
А наш герой каже: окуляри з кави — лише початок. У планах Максима — й надалі продовжити заміняти пластикові речі навколо на органічні, щоб нашій планеті і нам — дихалося легше.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus