USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: «Око»: ідеально кругле озеро з плавучим кругом обростає здогадками
Ідеально кругле озеро з плаваючим всередині ідеально круглим островом випадково знайшов пілот вертольота, який пролітав над місцевістю на півдні Аргентини.

Острів плавав в озері, яке теж має майже ідеально круглу форму. Острів займає 4/5 поверхні озера, через що водна поверхня має форму місяця. Плавучий острів постійно рухається навколо власної осі. До 2016 року його не помічали, бо це озеро знаходиться серед боліт в непрохідному місці.

Форма острова і озера ідеальна, так що важко повірити в те, що він був створений природою.

Тепер ентузіасти збирають на Kickstarter кошти для організації дослідницької експедиції, яка підтвердить або спростує припущення, що озеро могло утворитися через позаземне втручання.

Вчені і кінематографісти мають намір зібрати $50 000 для експедиції до озера, розташованого в дельті річки Парана між містами Кампана і Сарате недалеко від Буенос-Айреса, повідомляє The Daily Mail.

Вперше плавучий острів помітили шість місяців тому, коли шукали місце для зйомок фільму. Поблизу немає ніяких населених пунктів, а сама місцевість важкодоступна і майже непрохідна, тому про існування озера ніхто в зовнішньому світі не здогадувався. Місцеві жителі, яким відомо, що вони сусідять з аномалією, вважають, що «коло всередині кола уособлює Бога на Землі». Дізнатися, чи є Бог, чи щось інше, вдасться під час експедиції, на яку поки зібрали лише частину коштів.

«Ми виявили таємничий острів недалеко від річки Парана, він дивним чином крутиться навколо своєї осі, перебуваючи в центрі озера. Ця дивовижна реальність пояснює ряд надприродних історій, пов’язаних з НЛО та іншими аномальними явищами», – розповів Річард Петроні, інженер з Нью-Йорка, що бере участь у проекті. Петроні об’єднався з аргентинським режисером і продюсером Серхіо Неуспілермою, а також технічним експертом в області телекомунікацій Пабло Мартінесом, щоб вивчити аномальну зону і зняти про це документальний фільм.

Озеро, прозване «Оком», можна знайти в Google Maps, використовуючи координати 34°15’07.8’S 58°49’47.4»W. «Ми хочемо організувати справжню наукову експедицію. Потрібні аквалангісти, геологи, біологи, уфологи, спеціальні БПЛА і багато іншого. Ми маємо намір зробити забори води, грунту, вивчити рослинність та інші об’єкти, які зможемо знайти поблизу», – сказав Неуспілерма.

Автори проекту мають намір прояснити зв’язок «Ока» з надприродними теоріями, які розповідають місцеві жителі. Уфологи заявляють, що Аргентина являє собою популярну для НЛО точку висадки і озеро, ймовірно, може виявитися «вхідними дверима» на їх земну базу.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus