USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Одне з перших поселень 13 тис. років тому знищила комета, – учені
Учені стверджують, що згідно результатів останніх досліджень, стародавнє поселення Тель Абу-Хурейра було знищеним в результаті падіння космічного об’єкту, такого як комета або астероїд, близько 13 тисяч років тому.

Про це повідомляє ZNAY.UA з посиланням на New York Post.

До такого висновку дійшли вчені Університету Каліфорнії у Санта-Барбарі.

Науковці дослідили фрагменти скла, які були знайдені при розкопках. Згідно з їхніми дослідженнями, такі об’єкти могли бути створеними лише за температури більше 2200 градусів Цельсія, що було недосяжно для тодішнього рівня розвитку ремесел. Саме тому вчені припускають, що утворення скластало наслідком «атаки» з космосу. Науковці зазначають, що гіпотеза з падінням комети є більш вірогідною ніж астероїду: характер геологічних утворень говорить скоріше про падіння низки решток космічного тіла, аніж єдиного великого об’єкту.

Тель Абу-Хурейра – одне з найдавніших відомих поселень людини. Протомісто було розташоване у долині річки Євфрат, на території сучасної Сирії. Варто зазначити, що місце розкопок було затоплене при будівництві дамби.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus