USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.55 41.80
  • PLN 10.40 10.67
Світ вражає: Одержима космосом: семирічна дівчинка стане першою дитиною, яка відправить предмет на Місяць
Семирічна американка Елізабет Норман стане першою дитиною, яка відправить об’єкт на Місяць у кінці цього року.

Вантажем стане наклейка зі словами «Лабораторія Астро Ліз» – назва її акаунтів у соціальних мережах. Вона буде поміщена у капсулу часу, яку на Місяць доправить апарат Peregrine Lunar Lander.

Про це повідомляє 24 канал.

Елізабет з Лестера, США, захопилася космосом після того, як у минулому році спостерігала за посадкою на Марс марсохода NASA Perseverance. Тоді дівчинка вирішила побудувати свою власну ракету.

Власна ракета

Вона запустила 2-метрову картонну модель ракети Vulcan Centaur у січні – ракета злетіла майже на 10 метрів. Це зачепило творців Vulcan Centaur, американських фахівців із запуску космічних кораблів United Launch Alliance і Astrobotic, вони зв’язалися з дівчинкою та запропонували їй місце для наклейки на борту місячної капсули часу.
Елізабет відправить на Місяць свою наклейку
Елізабет відправить на Місяць свою наклейку

NASA доручило ULA надати ракету для запуску безпілотного посадкового модуля Peregrine Lunar Lander на поверхню Місяця. Капсула буде доставлена ​​спусковим апаратом разом з науковим та іншим обладнанням. Він повинен приземлитися вкінці 2021 року.

Молода астронавтка NASA

Елізабет мріє стати астронавткою і сподівається, що одного разу сама відвідає Місяць і побачить там свою наклейку. Нещодавно вона завершила п’ятитижневу програму NASA, у рамках якої виконала віртуальну місію на Марс. Тим часом її родину запросили до Флориди, щоб спостерігати за запуском ракети з наклейкою Елізабет.

«Ніхто з нас не міг повірити в це, коли ми дізналися, що у неї буде можливість залишити свій слід на Місяці. Для неї неймовірно бути долученою до цього історичного моменту. Ми щиро віримо, що одного разу вона все ж відправиться у космос», – розповіла мати Елізабет.

Партнер NASA Astrobotic продає місця у капсулі часу людям, які хочуть відправити на Місяць сувеніри, такі як сімейні фотографії та інші речі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus