USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Обсерваторія в Чілі спіймала «космічного метелика». Відео
Very Large Telescope від Європейської південної обсерваторії (ESO) зробив знімок планетарної туманності NGC 2899, яка знаходиться у сузір’ї Вітрила.

Про це повідомляється на сайті обсерваторії, передає INTV.

«Схожа на метелика своєю симетричною структурою, красивими кольорами та хитромудрими візерунками, ця вражаюча бульбашка газу – відома як NGC 2899 – пливе та мерехтить небом», – заявляють в обсерваторії.

У відомстві додали, що кадр планетарної туманності був зроблений Very Large Telescope від Європейської південної обсерваторії, яка розташована у Чілі.

Сам космічний об’єкт знаходиться за 3000 – 6500 світлових років від Землі на південному сузір’ї Вітрила та має дві центральні зірки.

Зазначається, що великий об’єм газу NGC 2899 розтягується до максимум двох світлових років від центру. Він яскраво світиться перед зірками Чумацького Шляху, коли газ досягає температури, яка перевищує 10 тисяч градусів.

Високі температури зумовлені великою кількістю випромінювання від материнської зірки туманності, через що газ водню в туманності світиться червонуватим ореолом навколо газу кисню, синього кольору.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus