USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Обертається навколо сусідньої зірки: астрономи виявили суперземлю
15 Листопада 2018 11:47
0
На відстані шести світлових років від Землі астрономи виявили Суперземлю, що обертається за межами нашої Сонячної системи.

Суперземлі – це планети, маса яких перевищує масу Землі. Але значно менші за масу газових гігантів таких, як Уран. Нова суперземля обертається навколо зірки Барнарда, одної з найближчих зірок до нашої власної Сонячної системи, пише Gazeta.ua з посиланням на Independent.

Зірка Барнарда менша, але старша за наше Сонце. Вона належить до категорії відносно невеликих небесних об'єктів, відомих як червоні карлики.

Астрономи давно намагалися знайти в її околицях екзопланети.

Вчені заявили, що після ретельного аналізу вони на 99% впевнені, що виявили екзопланету.

Вона знаходиться за межами придатної для життя зони на відстані, що перевищує так звану "снігову межу", при якій рідка вода не може існувати та не має жодних шансів на життя.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus