USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.60 41.85
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Новий тренд мистецтва NFT: картину робота Софії продали за 700 тисяч доларів
На американському аукціоні за майже 700 тисяч доларів продали картину від робота Софії.

Її створили у цифровому форматі NFT, тобто у вигляді унікального цифрового запису, який підтверджує авторство. А отже його неможливо підробити.

Про це повідомляє ТСН.

Торги тривали у прямому ефірі і за ставками спостерігала авторка, разом із нею її творець Девід Генсон. Каже, зібрати такі гроші за віртуальну картину не сподівався.

«Ми вивчали творчість Софії, але ми також розвивали її як платформу та персонажа, а це більше ніж витвір мистецтва. Сума грошей, яку зібрала її робота, є чудовим підтвердженням творчого проекту у чистому вигляді», – каже Девід.

NFT або невзаємозамінний токен – остання новинка у світі сучасного мистецтва. Якщо розшифрувати просто – це оцифроване мистецтво, може бути картина або навіть музика. Але там прикріплений унікальний запис, що підтверджує авторство. А отже його неможливо підробити.

Шаленої популярності NFT почала набувати саме під час пандемії, коли люди більше часу проводять онлайн. Втім фахівці із цифрових технологій радять із обережністю ставитися до таких покупок.

«Це все має вигляд мильної бульбашки, особливо у світі мистецтва NFT. Я б справді радив людям інвестувати лише в те, що ви готові втратити, або те, що ви можете собі дозволити втратити. І якщо ви дивитесь на мистецтво, купуйте тому, що вам подобається, а не тому, що ви думаєте, що воно зросте у ціні», – радить колекціонер та блокчейн інвестор Джехан Чу.

Хто саме придбав NFT від робота Софії поки що таємниця.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus