USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.72
Світ вражає: Ніндзя серед тварин: морські черепахи знають рухи карате
Раніше біологи вважали, що для цього тварини недостатньо кмітливі.

Морські черепахи використовують плавники як руки, хапаючи здобич або розколюючи знахідку різкими рухами карате. Фахівці з Monterey Bay Aquarium в Каліфорнії виявили, що це дивовижно спритні істоти, передає Вокруг Света.

Раніше біологи вважали, що мозок черепахи зовсім невеликий, щоб спритно і різноманітно користуватися ластами. Передбачалося, що вони служать їм тільки для плавання або зміни напрямку.

Вони вміють різким рухом плавника розрубувати медузу, переносити здобич з місця на місце, катати морський гребінець по дну і відламувати корал, щоб з'їсти морську губку, вчепившись за нього.

Морські біологи описали вісім різних видів рухів плавниками: хапання, риття, підштовхування, сильний удар, підкидання, перекочування, переноска, розхитування. Ці тварини були навіть викриті в «облизування пальців» після їжі.

«У морських черепах немає розвиненої лобової кори, що відповідає за розвиток мови і соціального навчання. Однак вони також облизують пальці, як дитина, у якого все це є», - сказав Кайл Ван Хоутан, співавтор дослідження.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus