USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Німецькі вчені отримали новий сигнал з космосу
Потужне випромінювання зафіксували від сусідньої галактики в сузір'ї Великої ведмедиці, яка розташовується на відстані в 400 мільйонів світлових років від Землі. Німецькі вчені говорять, що в довгому посланні скоріше за все закодована інформація. Хвилі випромінювання мали структуру, але послідовності в посилає сигнали не помічено, це ускладнить його розшифровку і відкладе розгадку таємного послання на довгі роки.

Про це повідомляє портал «Новни.info».

Астрономи говорять, що, можливо, зафіксовані хвилі були від вибуху наднової зірки в сусідній галактиці, або це ефект накладання перешкоди одна на одну. Однак ця думка тими ж фахівцями була спростована, адже аналогів отриманого сигналу до сих пір ще не надходило. Хвилі за характеристиками схожі на випромінювання пульсарів, але повністю їм не відповідали, так як вони зустрічаються досить часто. Подібне скупчення зірок, які регулярно випромінюють сигнали різної потужності, знаходиться від нас на відстані більше 30 мільярдів світлових років.

Вченим вдалося дізнатися про його існування за допомогою спостережень за видимою галактикою. Вона змінювала своє випромінювання і магнітне поле, як лінза, яка переломлює світло. За допомогою цієї властивості астрономи визначили, що за видимими межами існує величезне скупчення космічних тіл, що відображають випромінювання. З моменту появи потужних телескопів безперервно ведуться дослідження реліктового випромінювання планетами і галактиками.

На думку фахівців, отримуючи інформацію про інтенсивність і якісних характеристиках хвиль, можна дізнатися, як виник Всесвіт і чи є актуальною ідея про Великий вибух. Найбільше цікавить вчених питання, чому фіксується випромінювання настільки однорідне за своєю структурою.

До речі, саме така характеристика як монотонність спростовує факт, що нові дивні хвилі могли б виявитися реліктовим випромінюванням ближньої всесвіту. Незрозумілі сигнали з космосу надходять регулярно, особливо часто фіксує їх обсерваторія Паркса, що в Австралії. Особливі умови допомагають отримувати сигнали в чистому, неспотвореному вигляді.

Однак в 90-х роках стався випадок введення в оману всього наукового світу цієї обсерваторією. Тривалий час астрономи ловили сплески хвиль, тривалістю не довше двох секунд. Припущення були найрізноманітніші, від втручання інопланетян, до вибуху наднових зірок, невидимих ​​навітьвтелескоп. Поясненняприйшлочерездесятокроків, коливлабораторіїзмінилимікрохвильовупіч, сигнали від якої так ревно досліджувалися астрономами.
Коментарів: 1
111 Показати IP 3 Жовтня 2017 11:22
сором "Поясненняприйшлочерездесятокроків, коливлабораторіїзмінилимікрохвильовупіч,..."

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus