USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Німець знайшов у себе у дворі метеорит віком 4,5 мільярди років
Минулої осені в місті Фленсбург в Німеччині жителі помітили в небі яскравий метеор.

А недавно один німець знайшов у себе на подвір’ї сам метеорит, вік якого дорівнює 4,5 млрд років.

Про це повідомляє NewFormat.

Це стало ясно після того, як вчені вивчили склад каменя. Метеорит пройшов через атмосферу Землі і, звичайно, сильно обгорів. Зберігся лише невеликий уламок вагою 24,5 грама. Його і проаналізували за допомогою електронного мікроскопа.

Виявилося, що метеорит складається з вуглецевих хондритів. Вчені вважають, що саме з нього сформувалися зародки планет Сонячної системи.

Такі метеорити зустрічаються досить рідко – вони становлять лише 3% від усіх виявлених на Землі космічних каменів. Тому вони представляють великий інтерес для вчених.
Коментарів: 1
Експерт Показати IP 18 Березня 2020 13:55
Ну, або він знайшов шлак, або мужик нехіло бабла подніме. Адже на ринку уламки метеоритів, а особливо металевих дуже цінуються.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus