USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Неземна краса: з борту МКС сфотографували яскраве полярне сяйво
Полярне сяйво, що барвисто крокує Землею, показали з космосу.

Астронавт Європейського космічного агентства Томас Песке поділився приголомшливою фотографією полярного сяйва, яке він зробив зі свого спостережного пункту на Міжнародній космічній станції.

Йдеться про одне з кращих зображень полярного сяйва, коли-небудь зроблених на висоті близько 402 км над Землею.

Світлину вдалося зробити цьогоріч 20 серпня. На ній зображено зелені стрічки, які крокують над усією планетою, й вигинаються високо в атмосфері біля горизонту. Під барвистими стрічками над океаном кружляють хмари.
Ще одне полярне сяйво, але це особливе, бо воно таке яскраве. Повний місяць висвітлює тіньову сторону Землі майже як денне світло, – написав Песке у Твіттері.

Напарниця Песке, астронавтка NASA Меган МакАртур розповіла, що полярне сяйво теж вразило її.

Я... була вражена тим, наскільки захоплююче воно виглядає насправді і як заворожуюче було побачити це на власні очі, – зауважила МакАртур.
Полярне сяйво, вигляд із Землі Фото: Aurora Borealis Observatory у Фейсбук
Полярне сяйво, вигляд із Землі Фото: Aurora Borealis Observatory у Фейсбук


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus