USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60
Світ вражає: Нейромережу навчили швидко розпізнавати мертві клітини
Штучний інтелект, який навчили шукати мертві клітини мозку, створили американські вчені.

Зазначається, що для діагностики нейродегенеративних захворювань дуже важливо швидко знаходити мертві клітини мозку. Про це повідомляє Ракурс з посиланням на The Conversation.

Новий штучний інтелект BO-CNN навчився маркувати та розпізнавати мертві нейрони швидше за професійного лікаря приблизно в сто разів. Мертві клітини мають характерний згорнутий вигляд, який відносно легко розпізнати й знайти, але для подібних цілей доводиться наймати команду стажистів, які під мікроскопом переглядають тисячі зображень.

Більшість методів візуалізації дозволяють виявити лише пізні стадії загибелі клітин. Щоб знаходити нейрони швидше та якісніше, фахівці розробили нейромережу BO-CNN, яка змогла маркувати живі та мертві клітини. ШІ також виявився здатним виділяти особливості, що відрізняють живі клітини від мертвих, які не настільки очевидні для людського ока.

BO-CNN підвищує відтворюваність і швидкість досліджень, і може допомогти вченим виявляти нові явища в зображеннях, які інакше вони не змогли легко розпізнати, — підсумували вчені.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus