USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Нейробіологи навчилися стирати пам’ять
Нейробіологи зробили сенсаційне відкриття, повідомляє ZIK з посиланням на news.enovosty.com.

Група вчених під час тривалих досліджень з’ясувала, що в головному мозку людини є окремі ділянки, які можуть знищити деякі спогади.

За це відповідають префронтальна кора і гіпокамп.

Вони з’ясували, що якщо людина дуже хоче щось забути, наприклад, якусь неприємну подію або непотрібну інформацію, в окремих частинах головного мозку починає активно виникати певний вид діяльності, який відповідає за фізіологічний процес «забування».

Цей процес, як з’ясували вчені, спочатку починає формуватися в префронтальної корі, а потім переміщається в «центр пам’яті» або в гіплокамп.

Науковці заявили, що це відкриття дуже важливе.
Фахівці впевнені, що стимуляція цих відділів мозку також може викликати штучний провал пам’яті. А це може допомогти в лікуванні хворих на психічні розлади.
Такий вид фізіотерапії, як заявляють учені, за допомогою струму низької інтенсивності допоможе мозку «стерти» зі спогадів участь у війнах, сімейні конфлікти і проблеми, пов’язані з кар’єрою.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus