USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Неймовірно: через 37 років NASA запустило двигуни станції за межами Сонячної системи
Фахівцям NASA вдалося запустити двигуни міжпланетної станції "Вояджер-1", що блукає десь за межами Сонячної системи. Останній раз їх використовували 37 років тому

Вченим з NASA вдалося запустити двигуни запущеної в 1977 році міжпланетної станції "Вояджер-1", що зараз розташована десь на відстані понад 20 мільярдів кілометрів від Землі, передає 24 канал.

Востаннє ці двигуни запускалися в 1980 році.

Двигуни планується використовувати для коригування орієнтації апарату з тим, щоб його антени були спрямовані на Землю. Сигнал до космічного апарату йшов 19 годин і 35 хвилин.

З цими двигунами, які все ще функціонують після 37 років простою, ми зможемо продовжити термін служби космічного корабля "Вояджер-1" на 2-3 роки, – заявила Сюзанна Додд, керівник проекту "Вояджер" в Лабораторії реактивного руху NASA.

Команда на запуск двигунів була дана у вівторок, 28 листопада. Про її успішне виконання вчені дізналися наступного дня, коли отримали відповідь зі станції. Для того, щоб виконати цю процедуру, вчені вивчили документацію на програмне забезпечення апарату, яке було написано на застарілій на той час мові програмування.

Спочатку станція призначалася для дослідження Юпітера і Сатурна – "Вояджер-1" став першим апаратом, який зробив детальні знімки супутників цих планет. Максимальне зближення станції з Юпітером відбулося 6 червня 1979 року.

Джерело: expres.ua
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus