USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Неймовірне припущення вчених: під Римом приховані «другі Помпеї»
На думку археологів, під римським Оппійським пагорбом поблизу Колізею, а також в інших частинах Вічного міста, можуть знаходитися «другі Помпеї».

Про це заявила представник департаменту нагляду за археологічними пам’ятками Рима, повідомляє RMF FM.

Влада Вічного міста визнає, що зараз немає відповідних засобів для проведення археологічних досліджень на цьому місці. На думку фахівців, залишки стародавніх будівель знаходяться на значній глибині.

Елеонора Рончетті з Департаменту охорони пам’яток Рима підкреслила, що для проведення таких масштабних робіт потрібно кілька мільйонів євро.

Італійські ЗМІ пояснюють, що інформація про «нові Помпеї», тобто велику площу, на якій знаходяться цінні залишки стародавнього міста, з’явилася під час недавнього засідання комітету з питань культури і охорони навколишнього середовища Рима. На цьому засіданні розглядали проект створення великого дитячого майданчика і кількох спортивних об’єктів в районі Оппійського пагорба.

Науковці припускають, що один з семи римських пагорбів приховує, зокрема, залишки терм імператора Тита з 80-х років н.е. На цьому місці у 90-х роках минулого століття вже проводили дослідження, але їх припинили через брак фінансування.

Частина експертів стверджують, що будівництво дитячого майданчика на цьому місці «безумовно поховає безцінні скарби». Тому вони виступають проти такої пропозиції.

Інші ж науковці навпаки переконані – «нові Помпеї» будуть добре захищені в разі будівництва тут футбольних полів, баскетбольного майданчика й доріжки для катання на роликах, «аж до тих пір, поки не буде прийнято рішення розпочати розкопки».
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus