USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.55 41.70
  • PLN 10.40 10.67
Світ вражає: Неймовірна краса: опублікували фото туманності «Намисто» діаметром два світлових роки
Сайт космічної обсерваторії Hubble Space Telescope опублікував «Зображення тижня». На фото показано вражаючу туманність «Намисто» (Necklace Nebula), яка розташовується на відстані приблизно 15 000 світлових років від нас.

Про це повідомляє 24 канал.

Зафіксована на фото космічна структура також відома під позначенням PN G054.2-03.4. Вона перебуває в невеликому тьмяному сузір’ї Стріли.

Що цікавого відомо про туманність «Намисто»

Об’єкт був виявлений порівняно недавно – в 2005 році, в ході огляду IPHAS.

Туманність утворена подвійною зоряною системою. Приблизно 10 тисяч років тому одне з цих світил розширилося до таких розмірів, що поглинуло компаньйона. Менша зірка при цьому продовжила обертатися по орбіті всередині світила, збільшуючи швидкість обертання зірки-гіганта.

У таких умовах газова оболонка величезного світила розширюється у космос. Діаметр туманності складає приблизно два світлових роки.
Фото у повній роздільній здатності можна переглянути за цим посиланням на сайті ESA/NASA Hubble. Зйомка здійснювалася за допомогою інструменту Wide Field Camera 3 – найбільш технологічно досконалого приладу космічної обсерваторії.

Представлене зображення є композитним: воно складено на основі декількох знімків, переданих на Землю з борту Hubble.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus