USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Невідомі науці тварини, яких знайшли під водою
Команда з 58 учених пішла в місячну експедицію, щоб вивчити безодню недалеко від узбережжя Австралії. Провівши дослідження на глибині 4000-6000 метрів, вчені сподівалися виявити безліч нових видів, і їм це вдалося. Вчені знайшли багато цікавих зразків, зовнішній вигляд яких варіюється від дивних до страшних. Їх незвичний зовнішній вигляд пов'язують з високим тиском води, постійною темрявою і малим числом продуктів, які можна знайти на такій глибині, передає Хроніка.інфо з посиланням на Телеграф.



Скляні губки (Glass Sponge) мають скелет, що складається з шестипроменевих кремнієвих голок, деякі з яких можуть досягати одного метра в довжину. Вони харчуються шляхом "просіювання" через свій організм бактерій та інших одноклітинних організмів з води.



Червиний голчастий краб (Red Spiny Crab). Цей яскраво червоний колючий краб володіє бронею з шипів, які захищають його тіло від небезпек океанських глибин. Насправді це не справжні краби, тому вони мають більшу спорідненість з раками-самітниками, навіть незважаючи на те, що у них є шиповані панцирі.



Рыба-гроб (Coffinfish).Ця загадкова маленька глибоководна риба-гроб з мутними голубими очима і червоними плавниками відноситься до групи вудильникоподібних. Це потенційно новий вид.



Арахісовий черв'як (Peanut Worm). Цей глибоководний черв'як відноситься до сімейства черв'яків під назвою сіпункулід, і хоч зовні він схожий на щось інше, вчені розгледіли в його формі схожість з арахісом в шкаралупі. До слова на арахіс вони стають більше схожі, коли стискають свою голову всередину. Також вони можуть продукувати потомство як від особи протилежної статі, так і самостійно.





Акула-вирізувач печива (Cookiecutter Shark) або бразильська акула, що світиться. Ця моторошна білюмінесцентна акула володіє гострим рядом трикутних зубів і мешкає приблизно на глибині 1000 метрів. Вона полює на великих риб, акул, китів, дельфінів, вигризаючи в них шматки розміром з печиво, звідси і назва.



Риба-крапля (Blob Fish). Ця риба була виловлена з глибини 2,5 км недалеко від Нового Південного Уельсу, Австралія. Вона має м'яку водянисту плоть і здобуває собі їжу влаштовуючи засідки, лежачи нерухомо на дні, чекаючи, коли нічого не підозрюючи вздобич пропливе повз.



Риба-ящірка (Lizard Fish) Бути домінуючим хижаком на глибині 1000-2500 метрів дуже важко, тому що на такій глибині дуже мало їжі. Тому риби-ящірки живуть далеко одна від одної, щоб максимізувати і без того мізерні ресурси.



"Безлика" риба ("Faceless" Fish). Ця безока і "безлика" риба була виявлена на глибині 4000 метрів. Вперше цей вид знайшли більше 140 років тому в північній частині Коралового моря під час першої океанографічної експедиції парусно-парового корвета «Челленджер». Через століття вид був знову відкритий в Австралії.



Грімпотевтіс, відомий також як восьминіг Дамбо (Dumbo Octopus). Свою незвичну назву цей восьминіг отримав завдяки наявності плавників,що дуже нагадують вуха діснеївського персонажа Дамбо. Однак на відміну від мультиплікаційного слоненяти, цей восьминіг використовує свої плавці, щоб плавно ковзати по глибокій і темної безодні.



Коралліморф (Corallimorph). Ці коралові організми належать до тієї ж групи, що і анемони, медузи, тверді корали та інші щупальцеві морські істоти.



Офіури, або змієхвостки, або тендітні зірки (Brittle Star). Офіури зустрічаються по всьому світу, починаючи від північних берегів Сибіру і закінчуючи південною частиною Антарктиди, але не дивлячись на це про них поки все ще нічого невідомо.



Оседакс або зомбі-черв'як (Zombie Worm). Оседакси можна знайти в останках китів, що розкладаються на дні океану. Вони пробираються в кістки і знаходять собі прихисток там. У цих черв'яків немає ротів і кишечника, зате у них є бактерії, які перетравлюють їжу за них.



Гігантські морські павуки. Насправді це не зовсім павуки, а одні з найдавніших членистоногих планети Земля. Будова їхнього тіла дуже проста, так як воно трохи складніше, ніж звичайна трубочка, з яких вони складаються. У багатьох морських павуків є ноги, які світяться в темряві.



М'ясоїдні ракоподібні (Flesh-Eating Crustaceans). Ці бокоплави, також відомі як амфіподи, є глибоководними сміттярами, поглинають майже всі поживні речовини, з якими вони стикаються, включаючи рештки мертвих китів, які прийшли зі світу над ними.



Голотурія скотопланес, відома також як Морська свиня (Sea Pig). Ці чудернацькі істоти були виявлені в морському заповіднику Freycinet недалеко від Тасманії. Вони є своєрідними пилососами океану, тому ящо під час переміщення по дну вони всмоктують мікроорганізми через свої трубчасті ноги.



Їжак-млинець (Pancake Urchin). Насправді ці круглі мешканці моря у своєму природному середовищі зовсім не круглі.



Риба тринога (Tripod Fish). Як і всі риби цього виду цій має дуже жорсткі плавники і маленькі очі. У процесі добування їжі вони стають проти течії, виставляючи свої грудні плавці вперед, намагаючись здобич, яка буде пропливати повз них.



Сліпий вугор. Цей незвичайний вугор володіє желейною шкірою, на якій зовсім немає луски, і мешкає на глибині 2000-6000 метрів. До того ж, у нього зовсім немає очей, тому що на глибині, на якій він живе, немає світла.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus