USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Непроста прикраса. У Фінляндії створили намисто, яке визначає аномалії серця
Оригінальне намисто, яке виявляє аритмію, тобто аномальний серцевий ритм, створили в Університеті Східної Фінляндії.

Пристрій поки тільки анонсовано, його буде вперше продемонстровано після завершення карантину, на EHRA Essentials 4 You, наукової платформі Європейського товариства кардіологів (ESC).

Про це повідомляє Новое Время.

«Намисто-ЕКГ забезпечує новий і простий метод виявлення аномального серцевого ритму, який називається миготливою аритмією. Цей стан є швидкозростаючою проблемою громадської охорони здоров’я», – сказав автор дослідження Елмер Сантана, медик в університеті Східної Фінляндії.

Однією з основних причин інсульту є нерозпізнана миготлива аритмія. Приблизно 25% всіх інсультів викликані миготливою аритмією. Хоча це найбільш поширене порушення серцевого ритму, миготлива аритмія часто не має симптомів і є уривчастою, що ускладнює її виявлення і діагностику. Тому необхідні інноваційні методи виявлення.

У цьому дослідженні вивчалася діагностична точність апарату ЕКГ, який носили на шиї, з одним відведенням, вбудованим в підвіску.

Щоб виміряти серцевий ритм, користувачі запускають додаток на своєму смартфоні, а потім поміщають підвіску-намисто між долонями рук або між долонею і грудьми на 30 секунд. Дані автоматично відправляються в хмарний сервіс і аналізуються на фібриляцію передсердь з використанням штучного інтелекту. Протягом декількох секунд додаток для смартфона відображає результати аналізу.

У дослідженні взяли участь 145 дорослих, які використовували намисто для вимірювання власного ритму серця. Учасники одночасно пройшли запис ЕКГ в трьох відведеннях в якості порівняння «золотого стандарту».

Два кардіолога проаналізували всі свідчення ЕКГ, не знаючи початкового ритму (тобто вони були сліпі до записів ЕКГ з 3 відведеннями і початкової ЕКГ з 12 відведеннями). Виявилося, що намисто здыйснило записи ЕКГ з чудовою якістю для виявлення та діагностики миготливої аритмії. Діагностика фібриляції передсердь також реєструвалася за допомогою пристрою-намиста з високою точністюю.

«Кардіограма з намистом проста у використанні і дозволяє здійснювати повторний самоконтроль серцевого ритму, тим самим підвищуючи ймовірність виявлення миготливої аритмії. Діагноз фібриляції передсердь завжди повинен підтверджувати лікар, використовуючи звіт ЕКГ», - підкреслив Елмер Сантана.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus