USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Неоново-крижане царство: в Харбіні відкрився фестиваль льоду та снігу
Крижані палаци Японії, храми Південної Кореї і Велика китайська стіна обіцяють простояти до березня цього року, передає Вокруг Света.

З настанням нового року північний район Китаю перетворюється на справжнє крижане королівство - в Харбіні проходить щорічний Фестиваль льоду і снігу. У цьому році він 34-й за рахунком.

Величні споруди з льоду, за задумом скульпторів, повинні ненав'язливо нагадати про будівництво Нового шовкового шляху, задуманого китайським урядом п'ять років тому. За амбітним задумом, проект «Один пояс і один шлях» незабаром об'єднає Китай з Африкою, Азію з Європою через мережу портів, залізниць, автострад і технопарків. Прозорі скульптури підсвічені яскравим неоновим світлом.

Багато зі снігових замків були готові вже в кінці грудня, але офіційно відкриття Фестивалю відбулося 5 січня. Тема цього року - «Перлина на крижаній короні».

І хоча в цьому році відвідувачам доведеться грати на морозі -30ºС, в крижаному містечку можна розважатися цілий день: тут є гарячі джерела під відкритим небом, катки, парк снігомбілів, а також гігантська крижана гірка довжиною 365 метрів.

Фестиваль, який проходить в Харбіні з 1985 року, триватиме до березня - місяця танення снігів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus