USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.50 41.95
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Не звуки, а слова: мова мавп виявилася розвиненішою, аніж думали вчені
Тварини можуть сказати одна одній стулити пельку і помовчати.

Лінгвісти вивчали записи понад 100 приматів, таких як бабуїни та макаки, після чого зробили неочікуваний висновок: мавпи здатні поєднати два різних звуки заклику, щоб створити семантично нові послання.

Особливо яскраво це проявляється у двох видів, коли одна тварина намагається сказати іншим членам своєї групи замовкнути через наближення хижака.

Як пише 2+2, виявилося, що мавпи здатні поєднати два різних звуки заклику, щоб створити семантично нові послання. Висновки вчених були описані у звіті «Системи в основі комунікації людей і мавп», опублікованому в журналі Frontiers on Psychology.

Автори професор лінгвістики Шігеру Міягава й експерт з вокалізації приматів Естер Кларк ще раз переглянули докази існування мови мавп. Вони виявили, що примати можуть об’єднувати два різних повідомлення, щоб створювати семантично нове застереження.



Білоноса мавпа у Західній Африці використовує звук «піу», щоб вказати на загрозу. Крім того, вона відтворює звук «хак», щоб попередити про наближення орла. Представники виду об’єднують ці два звуки, щоб наказати іншим замовкнути й тікати в укриття.

Мавпа Кемпбелла використовує слово «хок», яке означає орла і звук «крак», щоб вказати на наближення леопарда. До назв хижаків вони додають довгий звук «о», щоб сказати про загрозу з повітря.



Дослідники переконані, що їхні висновки можуть допомогти зрозуміти еволюцію людської мови. Проте, на відміну від людей, які мають необмежену здатність поєднувати слова, манера спілкування мавп бінарна. Це зумовлено відмінністю мозку –

для поєднання слів тварини використовують лобову його частину, а людська мова походить з центру Брока.
Коментарів: 1
Влад Показати IP 28 Листопада 2021 15:22
Уааа Уаааа Уааа

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus