USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Найстаріша пташка у світі відклала яйце в 67 років
Самка темноспинного альбатроса на ім'я Мудрість - найстаріша з відомих диких птахів у світі. National Geographic повідомляє, що вона відклала яйце в віці 67 років, пише видання Реаліст.

Мудрість і її партнер Акеакамі щороку прилітають в Морський національний заповідник Папаханаумокуакеа (США), щоб звити гніздо і виростити пташеня. У грудні Служба охорони рибних ресурсів і диких тварин США підтвердила, що пара інкубує нове яйце.

За своє довге життя Мудрість пережила кількох партнерів і виростила 35 пташенят. За даними Геологічної служби США, з 1956 вона подолала до 5 млн км, здійснюючи в місяць по 4-6 перельотів.

Мудрість і її партнер Акеакамі

Історія альбатроса розпочалася 10 грудня 1956 долі, коли американський біолог Чандлер Роббіс окільцював її на острові Мідуей. Пташку не бачили 46 років, коли в 2002 році Роббінсу знову вдалося її зустріти. Через похилий вік і добре здоров'я вчений дав їй ім'я Мудрість. Примітно, але і сам він довго залишався активним: біолог працював з птахами в Центрі досліджень дикої природи до самої смерті в 2017 році у віці 98 років.

Роббінс був особливо прив'язаний до Мудрості, захоплюючись тм, як багато небезпек їй вдалося подолати. На відміну від своїх побратимів, пташка не ковтнула плаваючий в океані пластик і не заплуталася в рибальських сітках. Вона не просто вижила, але знайшла кілька партнерів і виростила десятки пташенят, відкладаючи яйця майже щороку протягом 6 десятиліть.

Мудрість і її пташеня в 2015 році

Кожен пташеня, якого виростила Мудрість - ще одна перемога для її виду. Майже 70% темноспінних альбатросів гніздяться на острові Мідуей, тому цунамі, подібна до тієї, яка виникла в результаті землетрусу в Японії в 2011 році, може знищити багатьох птахів одним махом. Це показує, наскільки важлива кожна особина для виживання виду.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus