USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Найотруйніший у світі гриб поширюється Європою
Американські вчені попередили людей про серйозну небезпеку. Людству загрожує найотруйніший гриб у світі. Він має назву Amanita phalloides. У народі він відомий як бліда поганка. Ці рослини вже поширилися по європейському континенту, повідомляє «Знай.uа».


Фахівці повідомили, що вперше цей гриб був виявлений в 1997 році на території Канади. Спочатку він ріс тільки в цій країні. Але зараз рослини стрімко поширюються по різних країнах і вже загрожують людям по всьому світу.

Медики попереджають, якщо людина з'їсть цей отруйний гриб, в кращому випадку його чекає сильне отруєння. Але найчастіше вживання Amanita phalloides має летальний результат.

Особливість отруйного гриба – в тому, що симптоми отруєння не виявляються протягом довгого часу (6-24 і більше годин). Але впродовж цього часу вже відбувається отруєння організму і нанесення йому шкоди. Смерть найчастіше настає в межах 10 днів з моменту отруєння.

Отруйні рослини вже вбили кількох осіб. Смертельні випадки були зареєстровані в США, Канаді та Великобританії. Жителі Кіпру теж постраждали через цих грибів. Але на щастя, їх вдалося врятувати.

Тепер під загрозою знаходяться і європейці. Amanita phalloides дуже просто переплутати зі всіма улюбленим королем лісу – білим грибом. Особливо, якщо мова йде про недосвідчених грибниках.

Лікарі закликають людей з величезною обережністю і увагою вибирати гриби, щоб вберегти своє життя і здоров'я.

Зверніть увагу на те, що термічна обробка не здатна усунути токсичну дію. Якщо ви не впевнені у знайдених «дарах» лісу, краще ніяк їх не використовувати і навіть не брати в руки.
Коментарів: 3
12345 Показати IP 1 Березня 2019 13:27
Гриб-не рослина.
HDR Показати IP 2 Березня 2019 16:02
Як можна переплутати поганку з білим? З сироїжкою ще куди не йшло. Тай гриби в розвинених країнах майже не збирають, вдовільняються шампіньйонами з супермаркетів.
Шо нибудь Показати IP 2 Березня 2019 18:51
Таки да)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus