USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Найменші, але вкрай небезпечні тварини нашої планети
Коли ми замислюємося про небезпеку дикої фауни, перше, що приходить на розум, - це великі хижі тварини, здатні вмить розірвати свою жертву на шматки.

В крайньому разі, асоціації ще можуть бути з представниками сімейства травоїдних, але теж немаленьких розмірів начебто розсердженого слона, носорога або гіпопотама.

А ось маленькі тварини і навіть комахи, навпаки, викликають у більшості з нас розчулення, бажання їх розглянути ближче. Але насправді багато з цих малюків можуть нести нітрохи не меншу, а іноді і більшу загрозу.

Еволюція навчила їх захищатися досить оригінальними способами. Що це за найнебезпечніші тварини, з якими слід поводитися дуже обережно, інформує Ukr.Media.

Дереволазові

Миле маленьке земноводне створення виділяється серед своїх родичів не тільки компактними розмірами, але і приголомшливо красивим забарвленням з перевагою червоно-оранжевого відтінку. Однак цей малюк - один з найбільш небезпечних представників свого сімейства на планеті.

Річ у тому, що дереволазові отруйні і продукують речовину через шкірні пори. Заразитися можна дуже легко - досить доторкнутися до жаби. Якщо на вашій шкірі буде хоча б мінімальне пошкодження, інфекції не уникнути.



Тому всім любителям дикої живності потрібно бути гранично обережними - отрута жаб-дереволазів дуже сильна. Вони отримують її з їжею, а потім за допомогою спеціальних залоз випускають на поверхню тіла. Маленькі крапельки цієї речовини можуть убити більше десятка людей.

Лорі

Можливо, ви бачили це неймовірно привабливе створіння в зоопарку або в телепередачах, присвячених дикій природі. Лорі відноситься до напів мавп і виглядають як маленька пухнаста плюшева іграшка.

Величезні очі дивляться зворушливо і трохи сумно, а маленькі ручки так схожі на людські. І навіть дорослий лорі здається нам малюком. Але не дайте себе обдурити.



Лорі - небезпечні тварини. Вони пристосувалися захищатися і виживати у дикій природі з допомогою отрути. Залози, що виділяють її, розташовані в області ліктів. Коли тварина відчуває небезпеку, вона набирає отруту в пащу і кусає жертву. У підсумку це може вбити не тільки іншу тварину, але і людину, викликаючи у неї ядуху.

Дроздова мухоловка

Ця симпатична пташка з чорно-помаранчевим забарвленням мешкає в лісах Папуа-Нової Гвінеї і може здаватися цілком нешкідливою. Але це далеко не так. Мухоловка унікальна тим, що є єдиною отруйною пташкою з нині відомих науці. Все її тіло виділяє сильну отруту - батрахотоксин, який вважається однією з найнебезпечніших отрут, що зустрічаються в природному середовищі.



Так що, навіть доторкнувшись до пір'я пташки, можна серйозно обпектися. Якщо ж токсична речовина потрапляє в кров, без своєчасно наданої медичної допомоги людина або тварина може померти від м'язового паралічу.

Лоном

Ця яскрава гусениця живе в тропічних лісах Бразилії. Вона вміє добре маскуватися під навколишнє середовище, тому дотик до неї невдалий мандрівник може просто не помітити. І вже звичайно не варто навмисне гладити це справді небезпечне створіння. Одиничний укус лоному може звалити з ніг дорослу людину.



Але отрута під час декількох укусів починає пригнічувати вироблення в крові еритроцитів. Це призводить до порушення згортання крові, людина може банально стекти кров'ю.

Конусний равлик або конусоподібний молюск

Конусний равлик або конусоподібний молюск з вигляду не схожий на небезпечну істоту. Тому, цікаві туристи часто хапають в руки цієї незвичайної форми молюска, не знаючи про те, які наслідки їх чекають потім.

Адже один укол цього мешканця глибин, може викликати у людини абсолютний параліч. Саме не укус, а укол шпилькою-зубом, який розташований на вершині конуса молюска.

За допомогою цього свого знаряддя вбивства ці равлики дуже швидко полюють на морських риб. Посеред ночі, вони вилазять зі своїх укриттів серед коралів. А потім неспішно підкрадаються до своїх жертв і колють їм смертельну дозу отрути. Вчені з'ясували, що ці істоти наділені дуже хорошим нюхом. А ще токсин, що міститься в них, здатний надавати допомогу в лікуванні деяких тяжких захворювань.



Синій кільцеподібний Восьминіг (Австралійський Восьминіг)

Синій кільцеподібний Восьминіг є маленькою, розміром з м'яч для гольфу, але надзвичайно отруйною істотою, що живуть у прибережних водах навколо Австралії і трохи північніше, в бік Японії.

Фактично восьминіг має достатньо отрути, щоб убити 26 дорослих людей протягом пари хвилин, і не існує жодної протиотрути.

Якщо не вжити заходів і не почати лікування, то людина починає відчувати оніміння, труднощі мовлення, зору, виникають проблеми з диханням, потім наступає повний параліч і смерть через зупинку серця і брак кисню.



Бразильський Блукаючий Павук (Phoneutria) або банановий павук

Він потрапив до Книги рекордів Гінесса 2007 року за провину в найбільшому числі людських смертей, викликаних укусами павуків.

Що важливо, ці павуки небезпечні не тільки своєю отрутою, але і своєю поведінкою: вони не сидять на місці і не плетуть павутину. Вони мандрують по землі, ховаються в будівлях, одязі, черевиках, автомобілях, де завгодно; що істотно збільшує ризик несподівано зустріти їх і бути укушеним.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus