USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: «Найкрасивіший морський вбивця»: на берег Південної Африки масово викинулися чудернацькі отруйні молюски
27 Листопада 2020 10:55
0
На південноафриканський пляж масово викинулися блакитні дракони – морські отруйні тварини.

Про це повідомляє ТСН.

Молюсків виявила жінка, яка прогулювалася пляжем Фіш-Хук поблизу Кейптауна в Південно-Африканській Республіці.

За її словами, таких тварин на березі було 20. Жінка каже, що вони ще були живими, то, імовірно, з припливом опиняться у воді.
Блакитний дракон, він же Глаукус, він же Glaucus atlanticus, він же Glaucilla marginata. Це дивовижне створіння, таке схоже чи то на космічного прибульця, чи то на дитячу іграшку, насправді це один з найкрасивіших і рідкісніших молюсків на Землі.

Він проводить усе своє життя просто дрейфуючи за течією вгору черевцем на поверхні води у пошуках їжі і попадається на очі людей лише коли вітер направляє його в прибережні води.

Розміром дракончики зовсім крихітки - 2-3 см. Проте, іноді попадаються і великі особини, що досягають в довжину 8 см. Залишатися на плаву їм допомагають бульбашки повітря, які молюски проковтують і тримають у себе в шлунку і особливій черевній порожнині.
Їхній яскравий синій колір є своєрідним камуфляжем. Якщо людина торкнеться блакитного дракона, то можуть з’явитися наступні симптоми: нудота, біль, блювота, гострий алергічний контактний дерматит.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus