USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Найдивніше місце на Землі, де дощів не бачили 2 мільйони років
Через клімат і суворі погодні умови, рослинний світ тут також доволі суворий і мізерний.

Це місце точно вразить вас!

Ми звикли думати, що сухо обов’язково там, де спекотно, але тут, навпаки, дуже холодно.

Сухі долини Мак-Мердо розташовуються на найхолоднішому материку нашої планети, в Антарктиді, пише Change.ua.

Долини розташовані на Землі Вікторії, і складаються з трьох основних долин (оаз): Тейлора, Вікторії і Райта. Їх загальна площа: 4,8 тисячі км².



Вітри, що досягають швидкості 320 км/год, найсильніші на Землі, висушують тут всю вологу, тому Сухі долини ось вже протягом восьми мільйонів років вільні від льоду і снігу.

Як з’ясували дослідники, найпосушливіше місце на нашій планеті це не Сахара, і не Атакама. Адже в Атакамі дощ випадає раз на десятиліття, а в загадкових долинах Мак-Мердо його не було вже 2 мільйони років!



Подібність природи з поверхнею Марса дозволила НАСА проводити тут випробування. Сухі долини Мак-Мердо стали ідеальним місцем для проб спусків космічних апаратів «Вікінг».

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus