USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Найдавніша рукописна Біблія латиною через 1302 роки повернулась в Англію
Аміатинський кодекс, найдавніша зі збережених рукописних Біблій латиною, вперше за 1302 роки повернувся в країну створення — Англію.

Про це повідомляє Вголос з посиланням на The Guardian.

Ця 2000-сторінкова праця вагою 34 кг — одна з трьох рукописів, створених ченцями абатства Монквермут-Джарроу на північному сході Англії на початку VIII століття. Від двох інших Біблій збереглися лише деякі фрагменти. Аміатинський кодекс 716 року надіслали Папі Римському Григорію II як подарунок. Донедавна манускрипт перебував на території Італії.


“Я колись бачила її, і це неймовірно. Хоча я про неї читала і бачила фотографії, але це не одне й те ж, коли ви справді бачите справжню книгу… це чудовий, неймовірно вражаючий рукопис”, — прокоментувала книгу директор бібліотеки середньовічних рукописів Клер Брей.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus