USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Найдавніша африканська ДНК розповіла про існування невідомого народу
ДНК належить невідомому народу, що мешкав в Африці близько 15 тисяч років тому.

Міжнародна група вчених виявила на північному сході Марокко найдавніші на Чорному континенті сліди ДНК Homo sapiens, передає Вокруг Света.

Знахідку зробили в печері під назвою Грот голубів, розташованої неподалік від села Тафоралт (провінція Беркан). За даними фахівців, виявлені сліди ДНК сучасної людини налічують близько 15 тисяч років.

Палеогенетікам вдалося виділити найдавнішу на сьогоднішній день африканську ДНК з останків семи чоловік і у всіх семи відсеквенувати мітохондріальний геном, а в п'яти випадках - і ядерний.

На думку вчених стародавні люди, що жили в Північній Африці 15 тисяч років тому, походять від невідомого народу, генетично далекого від палеоєвропейців.

«Очевидно, стародавні популяції взаємодіяли з групами з інших, більш віддалених місць набагато більше, ніж було прийнято вважати», - зауважує Йозеф Краузе з інституту Макса Планка в Єні.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus