USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Найбільший у світі скелет трицератопса продадуть на аукціоні
Скам’янілий скелет трицератопса віком 66 мільйонів років, який є найбільшим зі знайдених у світі, виставлять на продаж на аукціон у Франції.

Про це повідомляє CNN.

Як зазначає видання, екземпляр, який дістав назву «Великий Джон», має череп 2,62 метра завдовжки та 2 метри завширшки. Водночас його два найбільші роги мають довжину 1,1 метра та понад 30 сантиметрів біля основи. За словами співробітників аукціонного дому Binoche et Giquello, ці роги мали здатність витримати тиск у 16 тонн.
Трицератопс проживав на території давнього континенту Лармідія, який простягався від сучасної Аляски до Мексики. Його скелет був виявлений у 2014 році у стародавній заплаві ріки, нині розташованої у штаті Дакота. Після того, як скелет вдалося повністю відкопати, його перевезли на реставрацію до Італії.

Скелет динозавра має сліди тяжких поранень. Зокрема, на його «комірі» є сліди зіткнення із дрібнішим трицератопсом, що могло статися через суперечку за територію чи партнера.

Аукціоністи очікують, що фінальна вартість скелету Великого Джона сягне від 1,2 до 1,5 мільйона євро. Торги заплановані на 21 жовтня в аукціонному домі Drouot у Парижі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus