USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Навіть один укус комара може впливати на імунітет людини
Коли комар починає кусати людину, то разом з його слиною в організм потрапляють сотні і тисячі різних білків разом з патогенами. Деякі з них дозволяють комасі пити кров. Однак інші - можуть впливати різними способами, повідомляють Аспекти з посиланням на VistaNews.

Про те, що навіть один укус комара може впливати на імунітет людини кілька днів, розповіли вчені з Медичного коледжу Баілор США. У своєму дослідженні фахівці взяли лабораторних мишей, а потім, за допомогою стовбурових клітин відредагували їх організм так, щоб він отримав деякі особливості організму людей. Варто відзначити, що миші стали володіти білими клітинами крові людей, включаючи і Т-клітини - головна зброя імунітету людини.

У підсумку, в лабораторних умовах миші отримували комарині укуси без патогенів. Після цього вчені вирішили вивчити функціонування людських імунних клітин. Виявилося, що комариний укус викликає реакцію в імунній системі, яка використовує більшу кількість клітин і триває довше, ніж передбачалося раніше.

Реакція після укусу спостерігалася максимум протягом семи днів. Зміни проходили в крові, шкірі і кістковому мозку.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus