USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Науковці розкрили таємницю мумії-«прибульця» після 15 років досліджень
Науковці розкрили секрет «мумії інопланетянина», яку досліджували 15 років. Цього досягли завдяки повній розшифровці генетичного коду.

Вчені проаналізували три мільйони дрібних мутацій. Зробили висновок, що решткиналежать людській дитині. Деформації у розвитку можна пояснити серйозними захворюваннями кісток. Про це інформує Gazeta.ua з посиланням на Genome Research.

Мумію знайшли у південно-американській пустелі Атакама у 2003 році. Дали ім`я – Ата. Її форма голови видовжена, кількість ребер - 8 замість нормальної 12. Довжина тіла мумії - 15 см. Активісти-уфологи заявили про ймовірне позаземне походження істоти.

Ату спочатку вважали прибульцем

«Тепер ми точно можемо сказати, що це не інопланетянин, а недоношена дитина. Або дитина, що народилася значно пізніше від встановленого терміну. Зрозуміло, що немовля померло одразу після народження. Мені здається, що тіло треба повернути в Чілі і поховати згідно з місцевими традиціями», - говорить генетик зі Стефордського університету Гарі Нолан.

Частини тіла змінили форму через сколіоз та карликовість, передчасне старіння, порушення синтезу колагену та інші генетичні хвороби. Ату знайшли на території, де було багато покинутих шахт видобутку аміачної селітри. Саме ця речовина могла стати причиною захворювань, припускають вчені.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus