USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Науковці припускають, що знайшли новий вид дикого кота: фото
Людям може видатись, що ми знаємо про котів все. Але насправді, ми навіть не знаємо всіх їхніх видів, які існують на планеті.

На острові Корсика давно ширились міфи про кота з великими як у собаки зубами.

І виявилось, що це зовсім не міф, пише Українська правда.

Вперше тварину випадково спіймали у курятнику і вчені почали детально вивчати цю популяцію.

«Ми вважаємо, що це дикий вид родини котячих, про який знали, але який не був науково підтвердженим. Це дуже непомітні коти, які ведуть нічний спосіб життя», – мовив виданню The Local головний технолог з охорони довкілля National Hunting and Wildlife Office (ONCFS) П’єр Бенедіт.

Тримаючи в руках кота, він додає, що це неймовірне відкриття. Кішку назвали «Ghjattu volpe», що можна перекласти як «котолис».



Ззовні тварина нагадує звичайного кота. Її довжина від хвоста до голови – 90 сантиметрів. Кішка має широкі вуха, короткі вуса та добре розвинені «собачі» зуби.



Інші риси:

смуги на передніх лапах;
темні задні лапи;
живіт кольору іржі.

Щільне та шовковисте хутро – природний захист від кліщів, москітів та вошей. На хвості зазвичай візерунок з двох чи чотирьох кіл та темний кінчик. За допомогою ненасильницький методів ONCFS спіймали 12 з 16 кішок цієї породи, яких бачили в цій місцевості.

Після короткого огляду тварин відпустили.



Як стверджує один зі співробітників ONCFS Карло-Антуан Цеччіні, коти мешкають у віддаленій місцевості, де вода та рослини захищають їх від головного ворога – золотого орла.

«Котолис – це частина міфології пастухів. З покоління в покоління вони розповідали історії про котів, які нападали на їхніх овець та кіз», – розповідає Цеччіні.

Але ще багато питань навколо нового виду. Дослідники вивчають їхній раціон та статеву поведінку й припускають, що тварини були завезені на Корсику фермерами за 6500 років до нашої ери.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus