USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Науковці примусили мозок жити поза черепною коробкою
Близько 36 годин прожив свинячий мозок поза черепною коробкою під час експерименту команди Єльського університету із американського штату Конектикут.

Науковці провели експеримент над майже 200 свиньми. Кожен орган накачувався штучною кров'ю, збагаченою киснем. Такі досліди допомагають прокласти шлях до трансплантації людського мозку, передає Gazeta з посиланням на Daily Mail.

Науковий співробітник доктор Ненад Сестан, який очолив команду Єльського університету, розповів про його методи на зустрічі в Національному інституті охорони здоров'я в місті Бетесда, штат Меріленд.

Органи підключили до замкнутої системи BrainEX. Вона забезпечувала життєво важливі ділянки мозку штучною кров'ю.

Можливо, мозок можна буде зберігати живим на невизначений термін і відновити в ньому мисленнєву активність, припускають науковці у своїй доповіді. Вони вирішили, однак, не заходити так далеко.

"Це - непізнана територія", - пояснюють. Хімічні речовини, що використали, аби зупинити набрякання мозку, шкодять органу. Через них неможливо відновити попередню мозкову активність.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus