USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Науковці працюють над розробкою новітньої зброї – жуків-шпигунів
Ще 100 років тому ніхто й уявити не міг безпілотних літаючих апаратів, які можуть знищити цілу базу противників. Нині ж безпілотними дронами нікого не здивуєш. Як новітні технології вплинули на розробку сучасної зброї? Та чого чекати у найближчому майбутньому?

Генії науки використовують новинки для небезпечних винаходів – зброї. Дехто вважає, що виробництво більш досконалої зброї є запорукою миру на землі. Мовляв, наддержави просто боятимуться нападати один на одного. Та, схоже, ефект буде протилежний. Уже сьогодні ми бачимо, як новітні технології вивели гонку озброєнь на новий рівень. І поки більшість країн задовольняється традиційною зброєю минулого століття, інженери провідних країн вкладають мільярди у розробки абсолютно нових прототипів. Аби демонструвати свою потужність і не давати привід ворогам для сумнівів у гідній відсічі в разі агресії. То ж про які надсучасні розробки зброї йдеться?

Різноманітні види озброєнь, до яких ми звикли у фантастичних кінострічках, поступово переходять з екранів у реальність. Наприклад, лазерна зброя. Звичайно, йдеться не про світлові мечі з культової саги «Зоряні війни». Утім, зброя, оснащена лазерами, вже стала реальністю і дуже скоро її почнуть використовувати у бойових умовах. США проводять випробування лазерних установок у військових флотиліях. Адже лазери – це швидкість, безшумність та невидимість. Згідно із Женевською конвенцією, зброю спрямованої енергії заборонено використовувати проти людей, тому лазерними гарматами атакуватимуть ворожі безпілотники та човни.

Ще одна військова розробка сьогодення – розумні кулі. Цим винаходом також можуть пишатися у Міноборони США. Такі кулі фокусуються на потрібному об’єкті в режимі реального часу. За допомогою цієї технології можна вести вогонь навіть по рухомих цілях за будь-яких погодних умов, адже куля сама знає, куди летіти.

Та куди цікавішою розробкою майбутнього є жуки-кіборги, повідомляє ICTV. Науковці вже працюють над втіленням у реальність проекту так званих жуків-шпигунів. Зовні вони жодним чином не будуть відрізнятися від звичайних комах. Але при цьому будуть повністю контрольованими завдяки імплантованій у них електроніці. Таким жучком можна буде керувати на відстані, вмонтувавши у нього камеру або навіть голку з отрутою. Для шпигунських ігор такий крилатий помічник стане просто незамінним.

І найфантастичніша розробка американських дослідників. Безсмертний синтетичний організм. Йдеться про поєднання інженерії з біологічними та хімічними технологіями. Учені планують вивести синтетичні організми, які зможуть жити вічно. «Вимкнути» такі вічні машини буде можливо лише за допомогою ручного управління. Потенційно ці безсмертні істоти мають заміняти солдатів-людей на полі бою.

Залишається сподіватися, що усі новинки озброєння, попри свою наукову революційність, будуть лише припадати порохом.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus